Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski simpozij o mladih oktobra 2020 v Krakovu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 13. 03. 2019 / 08:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2019 / 09:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski simpozij o mladih oktobra 2020 v Krakovu

Srečanje bo priložnost za izvajanje smernic škofovske sinode o mladih iz leta 2018.

V Krakovu na Poljskem leta 2020 prirejajo Evropski simpozij o mladih. Udeleženci se bodo na srečanju zbrali med 20. in 23. oktobrom, ko bomo obhajali tudi stoto obletnico rojstva in bogoslužni spomin sv. Janeza Pavla II. (22. oktobra). Simpozij so napovedali v začetku letošnjega marca na srečanju delegatov za mladinsko in univerzitetno pastoralo pri evropskih škofovskih konferencah, ki ga je organizirala komisija za mlade pri Svetu evropskih škofovskih konferenc.

Srečanje bo priložnost za izvajanje smernic škofovske sinode o mladih, ki je oktobra 2018 zasedala v Vatikanu, in za branje posinodalne apostolske spodbude, ki jo bo papež Frančišek podpisal 25. marca letos v Loretu. Zadnji simpozij, namenjen mladim, je zasedal leta 2017 v Barceloni.

Srečanja v Rimu se je udeležilo več kot petdeset odgovornih in zaposlenih na področju mladinske in univerzitetne pastorale. V ospredju razprav je bilo spremljanje mladih v luči zadnjega zasedanja škofovske sinode in po svetovnem srečanju mladih v Panami, z namenom oblikovanja skupne osnove za nadaljnje delo z mladimi.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh