Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropa je zaradi splava neozdravljivo bolna

Objava: 16. 10. 2009 / 10:01
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropa je zaradi splava neozdravljivo bolna

Z legalizacijo splava se bo Evropa prelevila v ‘celino smrti’, svari španski škof

Španski škof Demetrio Fernandez iz Tarazone je izrazil svojo podporo ‘Shodu za Življenje’, ki naj bi se zgodil jutri, v soboto, 17. oktobra, v španski prestolnici Madridu. Obenem je opozoril, da se je z legalizacijo splava v Evropi začela ‘prava ekološka katastrofa’, ki bo naš del sveta spremenila v ‘celino smrti’.

V svojem pastirskem pismu je škof Fernandez zapisal, da je to resnično ekološka katastrofa, ki prizadene nerojene otroke, matere, ki so jih spočele, ter različne ljudi, ki so prav tako soudeleženi v katastrofi, kot so denimo otrokov oče, stari starši, zdravstveni delavci ipd. Od negativnih učinkov te ekološke katastrofe bo trpela vsa družba, piše škof. Poudaril je, da se od legalizacije splava ni rodilo okoli 50 milijonov otrok, ki bi danes predstavljali 50 milijonov mladih, te pa Evropa obupno potrebuje, saj se prebivalstvo ‘predčasno stara in umira od žalosti in brezupa’.

Škof še opozarja, da bi novi zakon španske vlade o splavu le še ‘pomnožil število tistih, ki ne bodo nikoli rojeni’, saj bi splav uzakonil kot pravico, s katero je zaščitena lažna svoboda. To pa bi ženske vodilo v ‘izvajanje nasilja proti lastnim telesom’. Psihološko bo vsaka izmed the mater zaznamovana za vse življenje, meni škof Fernandez. Uspelo jim bo sicer odstraniti ‘tujek’ iz maternice, ki se jim danes zdi moteč, zločina, ki ga bodo ob tem storile, pa ne bodo mogle izbrisati ne z uma ne iz srca. Škof piše, da pozna številne ženske, ki si ne morejo odpustiti, da so v svojem življenju storile takšno strahoto, in te so najbolj potrebne tolažbe Božje milosti.

Z novim zakonom, še piše škof, bi ženske plačale ceno za položaj, v katerem so se znašle brez svoje krivde. Klice feministk po svobodi do ženskega dostojanstva ponovno preglasijo tisti, ki v ženskah vidijo le predmet zabave in neodgovornega užitka. In prav zato škof Fernandez poziva Špance, naj se 17. oktobra udeležijo ‘Shoda za Življenje’.

‘Bojujmo se za življenje,’ piše, ‘življenje je prihodnost človeštva, ne pa smrt. Podprimo ženske v stiski, omogočimo jim sredstva, da bodo lahko nase prevzele dragoceno nalogo materinstva’.

Na fotografiji: škof Demetrio Fernandez

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh