Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evangelij družine

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 18. 03. 2015 / 09:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evangelij družine

Začel se je velikonočni teološki simpozij 2015, na katerem je glavna tema poročilo o sinodi o družini.
Sinodalno poročilo prinaša veliko vprašanj o pogledu na družino. Na Velikonočnem teološkem simpoziju 2015je glavna tema prav poročilo o sinodi o družini - Relatio synodi. O njem bodo spregovorili predavatelji Teološke fakultete v Stični, Mariboru, Vipavi in Veržeju.

Dr. Primož Krečič bo predaval o telesu in zakramentu svetega zakona na podlagi Relatio synodi in se ob tem dotaknil ljubezni zakramenta svetega zakona, spolnosti in zvestobe. Dr. Barbara Simonič pa bo razmišljala o družini na razpotju med realnostjo in idealom. Tudi v družinah, ki imajo težave, živijo Božji otroci in so prav tako v božjih očeh neprecenljivi in tudi do njih mora priti sporočilo evangelija. "Razumevanje dinamik odnosov v ranljivih obdobjih družinskega življenja in tudi v že ranjenih družinah ter razvijanje spoštljivega in sočutnega odnosa do teh procesov bodo temeljna izhodišča razmišljanja o možnostih pastoralnega dela z družinami v luči Relatio synodi," je zapisal izr. prof. dr. Slavko Krajnc, koordinator simpozija. Dr. Igor Bahovec je bo posvetil problematikam in dilemam, ki jih odpira Relatio synodi in vprašalniku za letošnjo sinodo o družini. Osvetlil bo nekatere ključne ugotovitve dozdajšnjega sinodalnega dela, predstavil soglasna dognanja in soočil različne poglede na določene dileme.

Razmišljanja zakoncev

Poleg profesorjev pa bodo svoja razmišljanja o sinodi delili tudi zakonci iz skupnosti Emanuel. V Stični že danes predavata zakonca Candellari, v Vipavi zakonca Borko, v Mariboru zakonca Zemljič, v Murski Soboti, pa zakonca Rifel.

Simpozij bo od 9. do 13. ure v:

·      Stični: v torek, 7. aprila 2015

·      Mariboru: Zavod A. M. Slomška: v sredo, 8. aprila 2015

·      Vipavi: v četrtek, 9. aprila 2015

·      Veržeju: v sredo, 6. maja 2015.

Kupi v trgovini

Sveti Ladislav
Svetniki
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh