Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Etiopski patriarh v boju proti »otroškim zakonom«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 07. 2018 / 09:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.07.2018 / 09:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Etiopski patriarh v boju proti »otroškim zakonom«

V zadnjem desetletju je število »otroških zakonov« v Etiopiji usahnilo za 30 %.

Etiopska pravoslavna Cerkev podpira pobude za osveščanje družin, s katerimi staršem predstavljajo škodljive posledice t.i. »otroških zakonskih zvez«, ki so na številnih podeželskih območjih v Etiopiji še vedno nekaj povsem običajnega, je po navedbah vatikanske tiskovne agencije Fides potrdil patriarh Mathias I. V nedavno objavljeni knjigi je orisal položaj Cerkve v odnosu do »otroških zakonov«. Izid knjige je del kampanje za osveščanje tamkajšnjih staršev, ki jo podpirajo tudi Združeni narodi.

V preteklosti predvsem zaradi nevednosti ni bilo dovolj učinkovitih ukrepov, s katerimi bi oslabili prakso »otroških zakonov«, je potožil patriarh. Danes želi Cerkev vernike na primeren način poučiti, da bi med mlajšimi generacijami postopoma dosegli popolno odpravo tega običaja. Kdor ne spoštuje dostojanstva, ki ga je človeku namenil Bog, krši Božjo postavo.

Kot je razvidno iz podatkov organizacije UNICEF, je število »otroških zakonov« po svetu usahnilo na 12 milijonov letno. V preteklih desetih letih je bila tretjina takšnih zakonov sklenjena v afriških deželah južno od Sahare. V Etiopiji je število »otroških zakonov« v istem obdobju usahnilo za 30 %.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh