Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Erjavec vložil nezaupnico z 42 podpisi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 01. 2021 / 13:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2021 / 13:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Erjavec vložil nezaupnico z 42 podpisi

Erjavec vložil nezaupnico z 42 podpisi

Ali imata Janša in njegova vlada še večinsko podporo, bo znano sredi prihodnjega tedna.

FOTO: Tatjana Splichal


S skoraj dveurno zamudo je kandidat za novega predsednika vlade Karl Erjavec malo pred 15. uro stopil pred novinarje in potrdil že nekaj časa napovedovano konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše. Do zamude je prišlo zaradi maratonskega dopoldanskega sestanka s poslanci lastne stranke DeSUS, ki niso želeli prispevati štirih podpisov k nezaupnici, dokler niso slišali njenega celotnega besedila.

Še pred Erjavcem je za sedmo silo kratko spregovoril vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša in pojasnil, da so podpise prispevali trije strankini poslanci, eden pa ne (peti, Robert Polnar, je bil iz stranke izključen), imen pa ni navedel. To torej pomeni, da je Erjavec konstruktivno nezaupnico vložil z 42 podpisi poslancev strank LMŠ, SD, Levica, SAB in (večinsko) DeSUS.

Med poslanci DeSUS podpisa k nezaupnici, kot je v pisni izjavi pojasnil sam, »nikakor ni mogel prispevati« Branko Simonovič. Ali imata premier Janša in njegova vlada še podporo večine v državnem zboru, bo torej znano sredi prihodnjega tedna na izredni seji državnega zbora, na kateri bo potekalo glasovanje o novem predsedniku vlade Erjavcu, ki za ustoličenje potrebuje vsaj 46 glasov poslancev.

Pod konstruktivno nezaupnico je v imenu skupine 42 poslank in poslancev sicer prvi podpisan Brane Golubović, vodja poslanske skupine LMŠ.

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh