Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekumenska pobuda ‘Evropa za Kristusa’ poziva k udeležbi na volitvah

Objava: 03. 06. 2009 / 10:24
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ekumenska pobuda ‘Evropa za Kristusa’ poziva k udeležbi na volitvah

Sedem kriterijev za odločitev po vesti

V pričakovanju evropskih volitev ob koncu tedna poziva ekumenska pobuda 'Evropa za Kristusa' državljane in še posebej kristjane iz celotne Evrope, naj se udeležijo prihajajočih volitev. Pomembnih odločitev namreč ne smemo prepuščati drugim, pravi četrta programska točka pobude, ki naj bi volilcem olajšala utemeljeno odločitev za izbor na volitvah.

Objavljamo kriterije, ki naj bodo volilcem v pomoč:

I) UDELEŽITE SE VOLITEV!

Zgrabite priložnost in ne pustite, da to pomembno odločitev namesto vas sprejmejo drugi, ki morda svojega prepričanja ne delijo z vami.

II) RAZISKUJTE!

Kot odgovorni kristjani moramo malce raziskovati: Za kaj se zavzema posamezna stranka? Kakšno je osebno prepričanje posameznih kandidatov? Obe vprašanji sta izredno pomembni.

III) VZPOSTAVITE KONTAKT S KANDIDATI!

Med volilno kampanjo so kandidati običajno zelo odprti za ideje volilcev. To je torej odlična priložnost, da se pri kandidatu pozanimate: Kako se boste lotili tega pomembnega vprašanja? Zakaj ste se v prteklosti odločili tako in ne drugače? Vsako elektronsko pošto in vsak klic ocenjujejo kot interes širše množice. Pokažite, da tudi krščanski glas živi!

IV) PRI GLASOVANJU BODITE PRIPRAVLJENI NA KOMPROMISE!

Redko najdemo stranko, ki bi ravnala popolnoma v skladu z našimi željami. Kot kristjani moramo torej sklepati kompromise. Če se volitev ne udeležimo, krepimo moč nasprotnika. Ni nemoralno, če se v tem položaju odločimo za ‘manjše zlo’.

V) PODPIRAJTE DOBRE KANDIDATE

Zares dobrim kandidatom namenite še kaj več kot le svoj glas! Tudi drugim povejte o njeni/njegovi kandidaturi. Stranki izrazite zahvalo, da je izpostavila prav tega kandidata. In podobno.

VI) OSTANITE INFORMIRANI!

Naj se vaša vpletenost v evropsko politiko ne konča z oddajo enega glasu. Opazujte, kako se vedejo vaši poslanci. Če naletite na temo, ki se vam kot kristjanom zdi pomembna, ugotovite, kakšno je njihovo stališče. Stik z evropsko politiko lahko ohranjate prek spletne strani Evropskega parlamenta, k natančno dokumentira, kaj počno posamezni poslanci. Seznam si lahko uredite po jeziku, imenih, državi, ali pa stranki. Po volitvah lahko spremljate, kaj so izrekli novo izvoljeni poslanci.

VII) NAJ VAŠ KANDIDAT PREVZAME ODGOVORNOST!

Brez odlašanja stopite v stik s svojim poslancem v Evropskem parlamentu. Povejte mu/ji, če ste zadovoljni z delom, ki ga opravlja, pa tudi, če z delom niste zadovoljni.

Vidimo se na voliščih!

http://www.europe4christ.net/

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh