Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Egiptovski kardinal na konklave kljub zdravstvenim težavam

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 03. 2013 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Egiptovski kardinal na konklave kljub zdravstvenim težavam

Prvotna odpoved udeležbe ponovno preklicana.

Upokojeni koptski katoliški patriarh, sedeminsedemdesetletni kardinal Antonios Naguib, bo kljub resnim zdravstvenim težavam pripotoval v Rim. Svojo prvotno namero, da se volitev novega papeža ne bi udeležil, je kardinal kasneje preklical. »Prva naloga kardinala je, da se udeleži volitev Petrovega naslednika«, je nekdanji patriarh koptskih katoliških kristjanov pojasnil v pogovoru za vatikansko tiskovno agencijo Fides.

Zaradi šibkega zdravja bo kardinala Naguiba po njegovih navedbah na poti v Rim spremljal njegov osebni pomočnik. Ta mu bo pomagal na vsakdanji poti med vatikanskim gostiščem svete Marte in Sikstinsko kapelo, kjer se bo odvijalo celotno volilno dogajanje. Za spremstvo pomočnika mora po strogih volilnih predpisih dovoljenje izdati ustrezna komisija.

Antonios Naguib je od marca 2006 vodil majhno skupnost koptske katoliške Cerkve v Egiptu. Po kapi, ki jo je doživel 31. decembra, se je umaknil s položaja cerkvenega poglavarja. Benedikt XVI. ga je za člana kardinalskega kolegija imenoval novembra 2010.

Poleg Naguiba se bodo volitev novega papeža udeležili še trije poglavarji katoliških vzhodnih Cerkva: dvainsedemdesetletni maronitski patriarh Bechara Rai iz Libanona, sedeminšestdesetletni sirsko-malabarski velliki nadškof George Alencherry in triinpetdesetletni sirsko-malankarski veliki nadškof Baselios Cleemis Thottunkal iz Indije.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh