Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Egiptovski družini petnajst let zapora za prestop v krščansko vero

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 17. 01. 2013 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Egiptovski družini petnajst let zapora za prestop v krščansko vero

Mednarodno združenje za zaščito človekovih pravic kritično o hudem kršenju temeljnih človekovih pravic.

Neka egiptovska družina je bila po navedbah borcev za zaščito človekovih pravic obsojena na petnajst let zaporne kazni, ker je iz islama prestopila v krščansko vero. Razsodbo so razglasili minulo nedeljo v mestu Biba v Zgornjem Egiptu, kot je poročalo Mednarodno združenje za zaščito človekovih pravic v Frankfurtu. Tudi sedem uradnikov, ki so sodelovali pri vnašanju imen in verske pripadnosti v ustrezne formularje ob spremembi dokumentov posameznih članov omenjene družine, je bilo obsojenih na pet let zaporne kazni. Primer dokazuje, da v Egiptu ni verske svobode, so v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA pojasnili člani mednarodnega združenja.


Nadia Mohamed Ali, mati sedmih zdaj že polnoletnih otrok je bila po navedbah združenja sprva kristjanka in se je pred triindvajsetimi leti spreobrnila v islam. Potem ko je njen mož leta 1991 umrl, se je v preteklem desetletju odločila, da se bo skupaj s svojimi otroki spreobrnila nazaj v krščanstvo. To pa po islamskih zakonih ni mogoče.

Razsodba pomeni očitno kršenje mednarodnopravnih obvezujočih sporazumov o zaščiti človekovih pravic, zatrjujejo pri mednarodnem združenju, zato nemško vlado pozivajo, naj posreduje pri egiptovskem predsedniku Mursiju za izpustitev vseh družinskih članov. »Sporazume je potrebno spoštovati,« je poudaril predstavnik združenja Martin Lessenthin, »tudi v primeru, ko trčijo ob arhaične predpise islamskega prava.«

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh