Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Edinost kristjanov lahko doseže le Bog’

Objava: 23. 01. 2012 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Edinost kristjanov lahko doseže le Bog’

Papež Benedikt XVI. je pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja spregovoril o molitveni osmini za edinost kristjanov, priročnike za katero je letos pripravila skupina poljskih vernikov.

Edinost kristjanov lahko po besedah papeža Benedikta XVI. doseže le Bog. To je namreč dar, ki bi ga kristjani lahko ponižno sprejeli v priznanju lastne šibkosti, je sveti oče dejal v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. To seveda ne pomeni, da so človeška prizadevanja pri tem odveč. Verniki različnih veroizpovedi bi morali vsak dan večkrat moliti drug za drugega, stvarna ocena prizadevanj za edinost kristjanov pa predvideva, da človek Boga v sebi spozna kot edino dejavno počelo.

Benedikt XVI. je ob tem izrekel pohvalo molitveni osmini za edinost kristjanov, ki se je pričela minulo sredo, ter jo označil kot ‘osrednji element ekumenskih prizadevanj’ v katoliški Cerkvi. Po molitvi pa je sveti oče vsem prebivalcem dežel Daljnega vzhoda namenil posebno poslanico ob praznovanju njihovega novega leta.

Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je letos priročnike za Molitveno osmino za edinost kristjanov pripravila skupina poljskih vernikov. Poljska namreč pozna dolgo zgodovino pogumnih bojev proti različnim sovražnostim in je to večkrat z veliko odločnostjo, ki jo je poživljala vera, potrdila. Skozi stoletja so poljski kristjani samodejno zaznavali duhovno razsežnost njihove želje po svobodi ter tudi razumeli, da se do takšne zmage pride le, če jo spremlja globoka notranja preobrazba.

Molitvena osmina za edinost kristjanov že nekaj desetletij predstavlja temeljni del ekumenske dejavnosti Cerkve in po papeževih besedah nam bo čas, ki ga bomo posvetili molitvi za polno edinost med Kristusovimi učenci, omogočil globlje razumeti, kako bomo preoblikovani z njegovo zmago in z močjo njegovega vstajenja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh