Dvobarvna špinačno jajčna juha
Dvobarvna špinačno jajčna juha
Sestavine za 4 osebe
500 g svežih ali zamrznjenih špinačnih listov
1 korenček
1 bela čebula
1 strok česna
3 jajca
olje
¼ žličke kurkume
Korenček operemo, po potrebi tudi olupimo. Čebulo olupimo. Korenček naribamo na ribežen z manjšimi luknjami. Čebulo narežemo na manjše kockice. Damo ju v mikser, prilijemo ½ l vode in dobro zmiksamo. Pol mase damo v eno srednje veliko posodo, pol pa v drugo. Prvi prilijemo 3 dl vode, osolimo s ¼ žličke soli in zavremo. Kuhamo še 15 minut pri blagem ognju. V drugo dodamo oprane sveže (ali zamrznjene) špinačne liste, prilijemo 1 l vode, osolimo z 1 žličko soli, segrejemo do vretja in pri blažjem ognju kuhamo še 15 minut. Ko je špinača skuhana, jo zmeljemo s paličnim mešalnikom. V posodo, v kateri je zmiksana masa brez špinače, z vilicami umešamo 3 jajca, ki smo jim pred tem v manjši posodi primešali ¼ žličke kurkume. Z vilicami dobro premešamo, da se jajca n...