Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dušena junetina in njoki

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 07. 06. 2023 / 09:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2023 / 10:40
Dušena junetina in njoki
FOTO: S. Bernarda Gostečnik

Dušena junetina in njoki

Njoki

1 kg krompirja

10 dag masla ali smetane s kuhanega mleka

sol

2 jajci

32 dag ostre moke (⅓ ostre moke lahko nadomestiš z mehko)

4 dag pšeničnega zdroba

pol kavne žličke sladkorja

Zabela

4 dag masla

4 dag drobtin

Opran krompir skuhaj. Kuhanega olupi in še vročega pretlači, premešaj in dodaj maslo ali smetano; tako ostane mehak, brez otrdelih drobcev. Med ohlajenega zamešaj sol, jajci, moko, zdrob in sladkor. Vse sestavine rahlo premešaj, da se spojijo. Če preveč mešaš, postane testo premehko. Testo nareži na več kosov in jih oblikuj v svaljke. Te nareži v za dva prsta velike njoke in jih skuhaj v slanem kropu. Premešaj jih v obliki osmice. Ko se dvignejo na površje, naj še za trenutek vrejo, nato jih poberi s penovko. Oplakni jih v mlačni vodi, odcedi in stresi na prepražene drobtine. Premešaj, pokrij in ponovno ogrej nad soparo ali v topli pečici.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh