Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dunajsko votivno cerkev bodo preuredili v srednjeveško katedralo

Objava: 20. 10. 2009 / 09:07
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dunajsko votivno cerkev bodo preuredili v srednjeveško katedralo

Razlog za spremembo je snemanje koprodukcijske nadaljevanke 'Stebri sveta'

Dunajska votivna cerkev, zgrajena v obdobju nove gotike, velja za eno najpomembnejših sakralnih spomenikov v avstrijski prestolnici. Od minulega ponedeljka dalje bo naslednjih štirinajst dni spremenjena v srednjeveško katedralo, saj bo v njej teklo snemanje mednarodne koprodukcijske nadaljevanke 'Stebri sveta', pri katerem sodeluje tudi avstrijska radiotelevizija.

V ekranizaciji knjižne uspešnice britanskega avtorja Kena Folleta bo glavno vlogo zaigral ameriški filmski igralec Donald Sutherland. Poleg votivne cerkve na Dunaju bodo ustvarjalci filma za prizorišče snemanja uporabili tudi grad Kreuzenstein pri Leobendorfu in grad Liechtenstein pri kraju Maria Enzersdorf.

Po intenzivnem snemanju na Madžarskem se je filmska ekipa preselila v Avstrijo. Skupina uspešnih igralcev, med katerimi si bomo v filmu lahko ogledali dva dobitnika Zlatega globusa, Iana McShanea in Donalda Sutherlanda, pa Rufusa Sewella, Matthewa Macfadyena, Hayley Atwell, Davida Oakesa in nekatere nemške igralce, ima na razpolago vsega skupaj 15 snemalnih dni. Scenarij je na podlagi knjižne uspešnice Kena Folleta napisal John Pielmeier, za megalomansko produkcijo pa stoji mednarodno uveljavljena skupina producentov.

Kar se tiče vsebine, zgodba vsebuje kri, pot in solze, ki se prelivajo med gradnjo angleške katedrale v 12. stoletju. Follet je ustvaril pravi zgodovinski ep o ljubezni, sovraštvu, spletkah, nasilju, vojnah, veri in pohlepu po oblasti. 'Osrednji lik' epa je mogočna katedrala, katere gradnja se kot rdeča nit vije skozi celotno knjigo in med seboj povezuje življenja in usode posameznih oseb. V dolgotrajnem obdobju sporov med plemstvom, cerkveno oblastjo in izkoriščanim, trpečim ljudstvom zgodbi kar ni videti konca. Kljub temu si bomo osemurni epski zaključek dela, ki ga bo moč videti v štirih nadaljevanjih, lahko ogledali prihodnje leto, snovalci pa ga že zdaj označujejo kot nekaj veličastnega.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh