Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniški jubileji pri frančiškanih v Šiški [FOTO]

Za vas piše:
Marjeta Petek Ahačič
Objava: 23. 06. 2024 / 19:58
Oznake: Duhovnik, Maša, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2024 / 20:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovniški jubileji pri frančiškanih v Šiški [FOTO]
Zlata maša p. Silvina Krajnca in srebrna maša p. Gregorja Kosa. FOTO: Tatjana Splichal

Duhovniški jubileji pri frančiškanih v Šiški [FOTO]

»Tu smo zaradi Jezusa«, je nadškof Stanislav Zore nagovoril vse prisotne pri slovesni maši v Župniji Ljubljana - Šiška, kjer smo v nedeljo, 23. junija, obhajali dva duhovniška jubileja, zlato mašo p. Silvina Krajnca, gvardijana frančiškanskega samostana v Šiški, in srebrno mašo p. Gregorja Kosa, ki izhaja iz šišenske župnije, službuje pa v Novem mestu.

Z nami bi moral biti za svojih 65 let duhovništva tudi p. Bernardin Sušnik, ki pa je aprila prestopil prag večnega življenja. Prepričani smo, da je že naš zvesti priprošnjik pri Bogu in da svoj jubilej slavi skupaj z Gospodom.

Fotografije s slovesnosti je v objektiv ujela Tatjana Splichal: 

»Duhovništvo je neprecenljiv dar,« je v nagovoru poudaril nadškof Stanislav Zore. Tudi Šiškarji in župljani ostalih frančiškanskih župnij, ki so se nam pridružili na praznovanju jubilejev, smo neizmerno hvaležni za oba naša patra jubilanta in vse ostale patre duhovnike, ki nam jih Gospod pošilja na pot. Zavedamo se, da duhovništvo in naši dragi patri, ki nas z razprtimi rokami pričakajo pri cerkvi, niso samoumevni. 

Slavnostno v Župniji Ljubljana - Šiška. FOTO: Tatjana Splichal 

Tudi na dan obhajanja jubilejev, v katera smo stopili že s tridnevnico, smo ponosno in z velikim veseljem pomislili na vso dobroto, toplino, znanje, modrost, na skrb za naše otroke in njihovo vzgojo pri verouku, na spremljanje zakoncev, skrb za bolne, uboge, podporo, duhovno oskrbo in vse dobro, kar izmolita za nas naša patra jubilanta. Po obeh prejemamo neprecenljive darove. P. Silvin in p. Gregor, naj bo vajina pot za Gospodom polna milosti in blagoslova ter še naprej močan svetilnik za vse nas. Da bi se še dolgo srečevali v naši šišenski Plečnikovi lepotici!

Nalaganje
Nazaj na vrh