Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala za dar duhovništva duhovnikov soboške škofije in ljubljanske nadškofije

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 20. 06. 2024 / 11:15
Oznake: Duhovnik, Maša, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2024 / 11:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zahvala za dar duhovništva duhovnikov soboške škofije in ljubljanske nadškofije
Duhovniki soboške škofije in škof Štumpf v Žužemberku. FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Zahvala za dar duhovništva duhovnikov soboške škofije in ljubljanske nadškofije

Duhovniki soboške škofije so se s škofom dr. Petrom Štumpfom v sredo, 19. junija, odpravili na romanje v Žužemberk in v tamkajšnji župnijski cerkvi obhajali sveto daritev. Na ta poseben dan se je vsak duhovnik spomnil lastnega mašniškega posvečenja in se zahvalil za dar duhovništva. Duhovniki ljubljanske nadškofije pa so se po maši družili na pikniku.

Soboški škof Štumpf je v pridigi osvetlil pomen in moč duhovništva, po maši pa je domači župnik Franc Vidmar spomnil na dogodke »med vojno in po njej, ko so partizani zažgali župnišče in cerkev ter jo minirali. Šele po osamosvojitvi Slovenije so verniki smeli cerkev obnoviti, da se v njej spet lahko opravlja prvotno poslanstvo«.

FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Po ogledu restavratorske delavnice Legan in kosilu so v romarski cerkvi na Zaplazu zapeli litanije Matere Božje in potem prisluhnili še župniku Marcosu Japlju, ki je predstavil začetke in urejanje romarskega svetišča. Romarji so se duhovno okrepljeni vračali na svoje domove, da bi zavzeto nadaljevali delo za Božje kraljestvo, so sporočili iz Murske Sobote.

Duhovniški piknik za duhovnike ljubljanske nadškofije

V Župniji sveti Jakob ob Savi v Šentjakobu pa so se prav tako v sredo pri slovesni maši zbrali duhovniki ljubljanske nadškofije. Srečanje so nadaljevali s piknikom in druženjem.



Nalaganje
Nazaj na vrh