Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniki na nogometnem igrišču: poligon za preseganje verskih in nazorskih razlik

Za vas piše:
D. O.
Objava: 01. 03. 2013 / 11:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovniki na nogometnem igrišču: poligon za preseganje verskih in nazorskih razlik

Danes se zaključuje 7. evropsko prvenstvo duhovnikov v malem nogometu, ki je v Celje in Žalec privabilo 13 ekip duhovnikov nogometašev iz vse Evrope.

Na Evropskem prvenstvu duhovnikov v dvoranskem nogometu se je zbralo 13 ekip iz različnih evropskih držav, ki ga letos organizirajo slovenski duhovniki. Ti se združujejo v Športnem društvu Pax. Ekipe so v Slovenijo pripotovale iz Avstrije, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Italije, Madžarske, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške in Ukrajine.

Vodja slovenske reprezentance Jože Povh je za zadnjo številko tednika Družina povedal, da z igranjem nogometa duhovniki razbijajo številne predsodke o telesu in skrbi zanj, kot bi bilo grešno, če kristjan skrbi za svoje telo: »Janez Pavel II. je razvil teologijo telesa in misel, da človek s svojim telesom slavi Boga. Gibanje, skrb za zdravje in dobro počutje je del naše duhovnosti.« S svojo dejavnostjo vzbujajo pozornost, saj jih vabijo na različne prijateljske tekme, skozi katere v Paxu upajo, da podirajo stereotipe o katoliških duhovnikih.

Več o duhovnikih – nogometaših si preberite v zadnji številki Družine!
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/0D51F22D266CABE5C1257B1F00369D1D?OpenDocument


Foto: arhiv Pax

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh