Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniki na duhovnih vajah v Kančevcih

Za vas piše:
J. P.
Objava: 26. 08. 2024 / 06:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2024 / 06:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovniki na duhovnih vajah v Kančevcih
Udeleženci so si v dneh razmišljanja in poglobljene molitve prizadevali v sebi okrepiti pripadnost Kristusu in odločenost za služenje njemu in ljudem. FOTO: Škofija Murska Sobota

Duhovniki na duhovnih vajah v Kančevcih

Med 18. in 22. avgustom 2024 so se duhovniki iz Slovenije zbrali na duhovnih vajah v Kančevcih.

Duhovniki, udeleženci duhovnih vaj v Kančevcih. FOTO: Škofija Murska Sobota

V tamkajšnjem Domu duhovnosti jih je, kot so sporočili s Škofije Murska Sobota, vodil upokojeni ljubljanski nadškof in nekdanji predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Anton Stres. Razmišljanja je oblikoval ob podobi pastirja, ki po Kristusovem zgledu dela za Božje kraljestvo.

Duhovne vaje je vodil upokojeni ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres. FOTO: Škofija Murska Sobota

Bog nam daje mnoge darove, tudi duhovništvo je dar in poslanstvo, ki ga je treba živeti in delati, kljub svoji grešnosti in neuspehu, je poudaril. Pokazal je na zgled apostola Pavla, ki ga ni nič moglo vreči s tira, ki je delal in trpel za Kristusa, ker je trdno veroval vanj, v križanega in od mrtvih vstalega.

Msgr. Stres je pokazal na zgled apostola Pavla, ki ga ni nič moglo vreči s tira, ki je delal in trpel za Kristusa, ker je trdno veroval vanj, v križanega in od mrtvih vstalega. FOTO: Škofija Murska Sobota

Udeleženci so si v dneh razmišljanja in poglobljene molitve prizadevali v sebi okrepiti pripadnost Kristusu in odločenost za služenje njemu in ljudem. Duhovne vaje so duhovniki končali v četrtek z mašo v župnijski cerkvi sv. Benedikta v Kančevcih, so še zapisali na soboški škofiji.

Kupi v trgovini

Novo
Duhovnikovo duhovno očetovstvo
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh