Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovnik je ob bolniku podoba Kristusa

Objava: 13. 10. 2009 / 13:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovnik je ob bolniku podoba Kristusa

Pismo novega predsednika Papeškega sveta za pastoralo zdravja

Novi predsednik Papeškega sveta za pastoralo zdravja škof Zygmunt Zimowski je v letu duhovnikov vernikom, posebej pa bolnikom in trpečim, poslal pismo, ki ga objavljamo v povzetku.

Kristus bolnim, trpečim in umirajočim po zakramentih Cerkve, posebej po spovedi, bolniškem maziljenju in evharistiji, ki jih delijo duhovniki, odpira pot ozdravljenja.

Po duhovniku, ki je ob bolniku, Kristus, ki odpušča, prijema roko bolnika in mu govori: 'Jaz sem vstajenje in življenje; kdor vame veruje bo živel, tudi če umrje, kdor veruje v mene, ne umrje na veke' (prim. Jn 11,25–26).

Dne 11. februarja 2010 bo Papeški svet za pastoralo zdravja praznoval petindvajset let svojega delovanja. Njegovo poslanstvo je namenjeno služenju bolnim in trpečim in se kaže v vedno novih oblikah in spodbudah tistim, ki so njegovi nosilci.

Škof Zimowski verujoče, posebej bolne in trpeče, spodbuja k darovanju molitev in trpljenja za duhovnike, ki v obliki karitativnega delovanja potrebnim prinašajo Kristusa kot zdravnika telesa in duha. Spodbuja k molitvi rožnega venca s priprošnjo za svetost duhovnikov. Priporoča tudi molitev za uspel potek priprav romanja bolnišničnih duhovnikov z vsega sveta, ki bo aprila 2010 v Lurd in Ars.

Predsednik Zimowski pismo zaključuje s prošnjo za molitev za bolne duhovnike. Na duhovnike in druge pastoralne sodelavce se obrača s prošnjo, naj njegovo sporočilo verujočim posredujejo ob priložnosti različnih srečanj in dogodkov.

Besedilo je prevedel in priredil dr. Jože Štupnikar iz Medškofijskega odbora za pastoralo zdravja.

VEČ O PASTORALI ZDRAVJA

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh