Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovnik Izidor Pečovnik: Slovenska pesem in harmonike odmevale v Münchnu

Za vas piše:
Izidor Pečovnik
Objava: 22. 06. 2024 / 10:16
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2024 / 12:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovnik Izidor Pečovnik: Slovenska pesem in harmonike odmevale v Münchnu
Na stadionu je bilo več kot 20 tisoč slovenskih navijačev. FOTO: Jure Makovec/STA

Duhovnik Izidor Pečovnik: Slovenska pesem in harmonike odmevale v Münchnu

Sam sem zelo velik navdušenec nogometa, pa tudi športa nasploh. Komaj smo čakali, da se v Nemčiji začne evropsko nogometno prvenstvo. Vseskozi sem spremljal priprave na prvenstvo v Münchnu. Vsepovsod se je lahko opazilo, kaj vse je potrebno za varno in uspešno prvenstvo.

Na tekmo Slovenije proti Srbiji je bilo že en dan prej polno Slovencev po vsem mestu, se posebej pa na Marienplatzu, kjer je donela slovenska pesem ob spremljavi harmonik in drugih igral. Na dan tekme enako in potem skupno na pot na tekmo, kjer je na stadionu bilo več kot 20 tisoč slovenskih navijačev. 

Izidor Pečovnik prihaja iz Tešove pri Vranskem, trenutno pa živi v Münchnu, kjer je župnik slovenske katoliške župnije. FOTO: Ubald  

Na tekmi so jasno preglasili druge navijače in uspešno do kraja spodbujali naše slovenske reprezentante. Navijanje je bilo vzorno, od vseh strani tudi nasprotnikov, pohvaljeno. Ob slovenskem zadetku je bilo nepopisno navdušenje s slovenskimi pesmimi in vzkliki. Ob izenačenju so se slišali vzdihi žalosti in razočaranja, vendar kljub temu gre vse priznanje trenerju in igralcem za prikazano igro, ki je bila vzgledna in daje upanje pred tekmo z Anglijo.

Ob slovenskem zadetku je bilo nepopisno navdušenje s slovenskimi pesmi in vzkliki. FOTO: Jure Makovec/STA 

Za to tekmo je bilo veliko zanimanje iz cele Slovenije. Slovenci so povsod iskali karte, prenočišča in parkirne prostore za avtodome ter pomagali s pravimi informacijami. Tisti, ki niso dobili vstopnic, so se zbrali na olimpijskem parku, kjer se je zbralo na tisoče navijačev, ki so na velikih ekranih uživali v tekmi. Tudi tam ni bilo dovolj prostora za vse. Mnogi drugi so napolnili na stotine pivskih vrtov, ki jih je v Münchnu ogromno. Skratka, vse mesto je bilo v navijaškem razpoloženju.

Kupi v trgovini

Nogometno srce
Za mladino
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh