Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne vaje za 500 voditeljev narodnih in krajevnih dobrodelnih organizacij

Objava: 03. 06. 2008 / 10:19
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovne vaje za 500 voditeljev narodnih in krajevnih dobrodelnih organizacij

Približno 500 voditeljev narodnih in krajevnih karitas ter katoliških dobrodelnih organizacij iz Severne, Srednje in Južne Amerike se bo v tem tednu udeležilo duhovnih vaj, ki bodo v mehiškem mestu v Guadalajari. Papeški svet Cor unum, ki je pristojen za usklajevanje različnih cerkvenih dobrodelnih aktivnosti, je lani predlagal, da bi bilo omenjeno srečanje namenjeno poglobitvi vere. Petdnevne duhovne vaje, ki so se začele danes, vodi kapucinski pater Raniero Cantalamessa, pridigar v papeški hiši.

Papež Benedikt XVI. je udeležencem poslal pismo, v katerem jih je povabil, naj v teh dneh okrepijo in poglobijo prijateljstvo z Jezusom, saj prav razsežnost ljubezni označuje cerkvene dobrodelne organizacije in dela njihove aktivnosti nenadomestljive.

Iz ZDA je prišlo več kot 70 voditeljev dobrodelnih organizacij. Oče Larry Snyder je v sporočilu za javnost povedal: »Duhovne vaje so za voditelje katoliških dobrodelnih organizacij priložnost, da si ob svojem napornem in pomembnem delu vzamejo čas za globlje vrednotenje svojega poslanstva. Hkrati pa bo to tudi priložnost za medsebojno srečanje, izmenjavo izkušenj in molitev s somišljeniki na Zahodni polobli.

RV

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh