Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina je dar, izkoristi ga na polno

Za vas piše:
Boštjan Grošelj
Objava: 20. 06. 2023 / 10:56
Oznake: Mladi, Starši
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2023 / 14:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Družina je dar, izkoristi ga na polno
Na slavju na Brezjah se je zbralo 600 ljudi. FOTO: Matjaž Podjavoršek

Družina je dar, izkoristi ga na polno

Člani sedmih družinskih katehez (Cerknica, Ljubljana Dravlje, Zadobrova in Zalog, Kamnik, Logatec, Preska, Domžale) smo v nedeljo, 18. junija, poromali k Mariji Pomagaj na Brezje, nekateri tudi s kolesi. S tem smo se želeli zahvaliti za vse darove, izkušnje, znanje, prijateljstva, naše družine in celotno pastoralno leto.

Pridružile so se nam tudi družine, kjer že začenjajo ali načrtujejo družinsko katehezo (Trstenik, Goriče, Polhov Gradec, Ljubljana Žale, Ljubljana Rakovnik, Stara Loka). To je bilo prvo skupno srečanje družinskih katehez - tedensko h katehezi prihaja cela družina in se po uvodnem delu razdeli v skupine po starosti - katerih ekipa voditeljev se je letos začela povezovati.

FOTO: Matjaž Podjavoršek

Otroci so se lahko pred mašo družili ob različnih igrah, nato pa se je dogajanje preselilo na zunanji evharistični prostor, kjer se je zbral priložnostni 35-članski orkester (godala, brenkala, trobila, pihala, bobni, klaviature) pod vodstvom Metke Pupis, ki je nato ob pomoči zbora Veselih kristjanov iz Domžal spremljal celotno sveto mašo.

Evharistijo je daroval Rafał Andrzej Kędzierski iz Logatca ob somaševanju Jureta Koželja iz Preske, p. Viktorja Papeža in diakona Iztoka Žebovca. FOTO: Matjaž Podjavoršek

Bogoslužje je bilo glasbeno obarvano, kar je tudi značilnost samih katehez, v katerih radi prepevajo in slavimo Boga. FOTO: Matjaž Podjavoršek

Pridigar Jure Koželj je v nagovoru izpostavil, da je Marijina želja, da smo čim bliže Jezusu, da smo v njegovi šoli skupaj kot družina. Vprašal se je, kdo je pravzaprav izbral ta dan za srečanje - mi ali Bog. Božja beseda minule nedelje je namreč govorila tudi o nečistih duhovih, ki niso delovali samo v Jezusovem času, tudi danes. Podčrtal je, da smo družine v skladu z »zastonj ste prejeli, zastonj dajajte« povabljene, da pomagamo druga drugi in dajemo naprej, kajti veliko nam je bilo podarjeno.

FOTO: Matjaž Podjavoršek

Druženje in gradnja prijateljskih vezi

Po maši so se v kratkem festivalskem delu s prepevanjem, besedo, plesom in igro predstavile posamezne skupine družinskih katehez, ki delujejo od enega do 11 let. Slavje se je končalo z druženjem v parku in gradnjo novih prijateljskih vezi.

Še nekaj utrinkov z Brezij v spodnji fotogaleriji Matjaža Podjavorška. 

Kupi v trgovini

Umirjena družina
Priročniki in vodniki
24,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh