Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Drugačna« Stična mladih 2020

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 21. 09. 2020 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2020 / 09:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Drugačna« Stična mladih 2020

»Drugačna« Stična mladih 2020

Letošnja Stična mladih je potekala nekoliko drugače.

Takole je bilo na Stični mladih lansko leto. Foto: Tatjana Splichal.


Zaradi znanih razmer se je Stična mladih letos odvijala nekoliko drugače, kot smo bili vajeni, a zato ni bilo dogajanje nič manj pestro. Udeležilo se je okoli 1600 mladih, srečanja pa so potekala v 27 krajih po Sloveniji.

Na uradni Facebook strani Stične mladih so zapisali, da so bila srečanje mladih kljub temu »vseslovenska, svojevrstna in nepozabna« ter da se že veselijo prihodnjega, jubilejnega 40. srečanja slovenske katoliške mladine.



Nadškof Stanislav Zore je na svojem Facebook profilu zapisal takole: »V razmerah koronavirusa bi organizatorji Stične mladih lahko preprosto rekli, da zaradi razmer letos Stične ne bo. Ovira je bila objektivna in resna. A se pred njo niso ustavili. Iskali so načine, kako Stično vendarle lahko uresničijo. Namesto da bi strmeli v oviro, so se osredotočili na možnosti, ki jih imajo. In doživeli smo imenitno Stično, čisto drugačno kot druga leta, in vendar polno mladosti, ustvarjalnosti, plemenitega in dobrega. Ko se zahvaljujem organizatorjem, bi se rad zahvalil tudi mladim, ki so pokazali, da znajo biti odgovorni, da znajo biti solidarni, da znajo skrbeti drug za drugega.«



Letošnje Stične mladih se je udeležil tudi predsednik Borut Pahor, ki je mladim najprej čestital, ker so tudi v teh »posebnih, drugačnih okoliščinah ohranili to izredno, žlahtno tradicijo Stične mladih« in dodal: »Hvala, ker širite vrednote strpnosti, skupnosti in idejo vključujoče družbe.«



Sveto mašo, povezovalni dogodek celotne Stične, ki jo je daroval stiški opat pater Maksimilijan File, si je mogoče ogledati tudi na Youtube kanalu Stične mladih.


Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh