Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dr. Tanja Ozvatič še štiri leta ravnateljica Celjske Mohorjeve družbe

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 29. 11. 2023 / 11:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2023 / 11:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dr. Tanja Ozvatič še štiri leta ravnateljica Celjske Mohorjeve družbe
Tudi v novem štiriletnem mandatu bo Celjsko Mohorjevo družbo vodila ravnateljica dr. Tanja Ozvatič. FOTO: Ivo Žajdela

Dr. Tanja Ozvatič še štiri leta ravnateljica Celjske Mohorjeve družbe

Na rednem volilnem Občnem zboru Društva Mohorjeva družba v Domu sv. Jožef v Celju so izvolili novo vodstvo Celjske Mohorjeve družbe.

Škofijski delegati so v 13-članski Glavni odbor najprej izvolili šest škofijskih zastopnikov. V novem mandatu bodo to: Lojze Kozar (Murska Sobota), Jožef Hrastnik (Maribor), Tomaž Maras (Novo mesto), Tomaž Prelovšek (Ljubljana), Ervin Mozetič (Koper) in Jože Čakš (Celje).

Nato je Občni zbor izvolil še preostalih sedem članov Glavnega odbora, to so postali: dr. Matija Ogrin, dr. Aleš Maver, mag. Branko Cestnik, dr. Jože Možina, dr. Ivan Štuhec, dr. Andraž Arko in mag. Marko Rijavec.

Dr. Sebastijan Valentan, dr. Ivan Štuhec, Lojze Kozar in mag. Alojz Kačičnik na volilnem Občnem zboru. FOTO: Simon Ozvatič

V Nadzorni odbor so bili izvoljeni dr. Irena Švab Kavčič, Marjana Majerle in mag. Alojz Kačičnik. Na ustanovni seji pa je novoizvoljeni Glavni odbor potrdil tudi vodstvo. Predsednik Društva Mohorjeva družba ostaja Lojze Kozar, podpredsednika dr. Ivan Štuhec in dr. Matija Ogrin, novi tajnik pa je dr. Andraž Arko.

Tudi v novem štiriletnem mandatu bo Celjsko Mohorjevo družbo vodila ravnateljica dr. Tanja Ozvatič, ki se je tam zaposlila pred slabim desetletjem, leta 2015, leto pozneje pa prevzela ravnateljstvo najstarejše slovenske založbe.

Vodstvo Celjske Mohorjeve družbe se je vsem prisotnim zahvalilo za udeležbo, izraženo zaupanje in podporo prvi slovenski založbi, tudi v novem mandatu pa se nadeja dobrega sodelovanja z duhovniki in poverjeniki, »saj je ohranjanje Slomškovega izročila temelj poslanstva Mohorjeve družbe«.

Nalaganje
Nazaj na vrh