Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Don Boskova pekarna v Betlehemu skrbi za uboge

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 12. 2016 / 11:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Don Boskova pekarna v Betlehemu skrbi za uboge

Kruh razdeljujejo revnim, pekarna pa nudi vajeniško delo brezposelni mladini.

Pekarna Don Boskovih salezijancev »Hiša kruha« v Betlehemu vsak dan s kruhom brezplačno oskrbi okoli 150 družin v stiski in 100 sirot, ki bivajo v tamkajšnji sirotišnici. Podjetje pa se mora nujno razširiti, kajti v Betlehemu je kar tretjina prebivalstva odvisna od socialne pomoči v obliki živil, kot poročajo predstavniki človekoljubne organizacije »Mladi en svet« (Jugend Eine Welt). »Hiša kruha« je dobesedni prevod hebrejske besede »Betlehem«.

Od zadnje »intifade« leta 2002 je pekarna razdelila okoli 30.000 hlebcev kruha. »Hiša kruha« je v Betlehemu tako postala že »pravi simbol ljubezni do bližnjega«. Pekarno vodijo bratje salezijanci in dolgo časa je bila eno izmed redkih podjetij, ki so prebivalce lahko oskrbovala z živili. Kot pojasnjujejo predstavniki omenjene človekoljubne organizacije, se je to pogosto dogajalo »skozi okna in preko streh«.

Pekarna je postala tudi pomembna učna točka za mlade. Tudi v Betlehemu je zaradi omejene mobilnosti zelo težko najti službo, predvsem za mlade. Stopnja brezposelnosti je skoraj 35-odstotna.

Vodenje pekarne in opremo podjetja nenehno izboljšujejo, prav tako se ves čas veča produkcija, kar omogoča vajeništvo še več brezposelnim mladim.

Poleg pekarne salezijanci v Betlehemu upravljajo tudi tehniško šolo, na kateri se trenutno izobražuje okoli 300 študentov, umetniško-obrtniški center in mladinsko središče. Vrata ustanov »so odprta za vse, ne glede na njihov izvor in versko pripadnost«.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh