Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domnevni sostorilec v aferi 'Vatileaks' v anonimnem pogovoru za italijanski časnik

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 03. 2013 / 09:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Domnevni sostorilec v aferi 'Vatileaks' v anonimnem pogovoru za italijanski časnik

Italijanski časnik 'La Repubblica' na podlagi omenjenega pogovora razvija tezo, da nekdanji papežev majordom Paolo Gabriele ni deloval sam.

Tik pred začetkom konklava italijanski časnik 'La Repubblica' skuša ponovno podžgati škandal z afero 'Vatileaks'. Nekdanji papežev majordom Paolo Gabriele po navedbah omenjenega časnika vendarle ni deloval sam. V afero zaradi kraje zaupnih papeževih dokumentov v Vatikanu naj bi bilo vpletenih kar okoli dvajset ljudi, med njimi laiki in duhovniki, je poročala 'La Repubblica'.

Italijanski časnik je objavil pogovor z anonimnim domnevnim nekdanjim članom kroga zaupnikov, ki so v lanskem letu italijanskim medijem priskrbeli zaupne vatikanske dokumente. Možje iz ozadja kraje naj bi bili člani ožjega kroga sodelavcev Benedikta XVI.

Po navedbah v anonimnem pogovoru naj bi takrat izginili še nekateri drugi dokumenti, ki pa doslej še niso bili objavljeni. Pri časniku niso izključili, da bi iz tega materiala lahko nastala še ena knjiga. Oktobra lani je vatikansko sodišče Gabrieleja zaradi kraje zaupnih dokumentov obsodilo na osemnajstmesečno zaporno kazen, decembra pa ga je papež Benedikt XVI. pomilostil. Po mnenju sodnika je Gabriele deloval sam. v nekem televizijskem pogovoru pa je majordom sam govoril o skupini pomočnikov.

Afera 'Vatileaks' je Vatikan pretresala več mesecev in je malce zasenčila zaključno fazo pontifikata Benedikta XVI.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh