Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domači jajčni rezanci (na zalogo)

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 28. 09. 2022 / 09:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 15:18
Domači jajčni rezanci (na zalogo)
FOTO: Krištof Koman

Domači jajčni rezanci (na zalogo)

Moko, sol in jajca pomešamo in gnetemo toliko časa, da postane testo mehko, elastično in površina svetleča, kar lahko traja dobrih 10 minut. Če so jajca manjša in moka bolj suha, dodamo za žlico ali največ dve vode, vendar to le izjemoma. Testo damo v vrečko in naj počiva 30 minut.

Spočito razdelimo na 8 kosov, vsak kos razvaljamo čim bolj na tanko (najbolje na strojček) in narežemo na tanke rezance (na strojček ali na roke). Uporabimo sveže rezance ali jih pomokane z ostro moko posušimo na deski.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh