Domače napolitanke
Domače napolitanke
Jajca s sladkorjem nekaj minut stepamo nad soparo, da dobro narastejo in se ogrejejo, nato odstavimo in vmešamo čokolado. Počasi prilivamo tekoče maslo, nazadnje vmešamo še oreščke. Kremo pustimo hladiti pol ure na sobni temperaturi.
Ko želimo napolitanke sestaviti, vzamemo desko ali pladenj in nanj položimo prvi oblat z večjimi vdolbinami navzgor. Namažemo s četrtino kreme in ponavljamo, da porabimo vso kremo, pokrijemo pa z zadnjim oblatom in z manjšimi vdolbinami navzgor. Prekrijemo s papirjem za peko in enakomerno obtežimo s knjigami za 4 ure, da se sprime, nato preložimo v hladilnik čez noč.
Domače napolitanke
6 jajc
300 g čokolade
10 žlic sladkorja
240 g mletih orehov ali lešnikov
300 g raztopljenega masla
zavitek oblatov (5 kosov)
Skutno-čokoladna krema
150 g čokolade
150 g skute
...