Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domače napolitanke

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 23. 06. 2022 / 21:55
Oznake: Prosti čas
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 22:16
Domače napolitanke
FOTO: Krištof Koman

Domače napolitanke

Jajca s sladkorjem nekaj minut stepamo nad soparo, da dobro narastejo in se ogrejejo, nato odstavimo in vmešamo čokolado. Počasi prilivamo tekoče maslo, nazadnje vmešamo še oreščke. Kremo pustimo hladiti pol ure na sobni temperaturi.

Ko želimo napolitanke sestaviti, vzamemo desko ali pladenj in nanj položimo prvi oblat z večjimi vdolbinami navzgor. Namažemo s četrtino kreme in ponavljamo, da porabimo vso kremo, pokrijemo pa z zadnjim oblatom in z manjšimi vdolbinami navzgor. Prekrijemo s papirjem za peko in enakomerno obtežimo s knjigami za 4 ure, da se sprime, nato preložimo v hladilnik čez noč.

Domače napolitanke

6 jajc

300 g čokolade

10 žlic sladkorja

240 g mletih orehov ali lešnikov

300 g raztopljenega masla

zavitek oblatov (5 kosov)


Skutno-čokoladna krema

150 g čokolade

150 g skute

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh