Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrovce: Blagoslov novega pastoralnega doma

Za vas piše:
P. G.
Objava: 25. 08. 2024 / 19:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2024 / 19:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrovce: Blagoslov novega pastoralnega doma
Najbolj zavzeti pri delih so v zahvalo prejeli plakete. FOTO: FB Alojzij Cvikl

Dobrovce: Blagoslov novega pastoralnega doma

V podružnični cerkvi Marijinega vnebovzetja v Dobrovcah, ki spada pod župnijo Slivnica pri Mariboru, je bilo v nedeljo posebej slovesno. Blagoslovili so namreč nove pastoralne prostore in novo vaško jedro.

V Dobrovcah že 90 let stoji cerkev Marijinega vnebovzetja, ki so jo začeli graditi pred stotimi leti. Od letos pa je podružnica bogatejša še za pastoralni dom, kjer bo nove prostore lahko koristilo okrog 60 veroučencev, župnijska Karitas in pevski zbor, so zapisali na spletni strani mariborske nadškofije. Občina Miklavž na Dravskem polju je poleg tega prostor pred cerkvijo nedavno uredila v trg oz. lično vaško jedro, ki cerkev postavlja v središče in ljudem omogoča, da se zadržijo pred njo.

FOTO: FB Alojzij Cvikl

Nadškof Alojzij Cvikl je v nedeljo blagoslovil tako veroučni dom kot novo vaško jedro. V uvodu v slovesnost je dejal: »Danes stojimo pred vrati doma, ki je več kot le zidovi in streha – je domače svetišče, posvečeno rasti vere in ljubezni. Ta veroučna hiša ni le sad naših rok, temveč predvsem dar Božje ljubezni, ki vabi k poglobljenemu odnosu z Njim.« Dodal je svojo željo in prošnjo župljanom, naj bo to kraj, kjer se bo Božja beseda globoko zasidrala v mlada srca, kjer bo vera cvetela in kjer bo med ljudmi vel Božji mir.

FOTO: FB Alojzij Cvikl

Prenovljeni trg pa naj postane prostor srečevanja in povezovanja, je spodbudil: »Trg je od nekdaj veljal za središče življenja skupnosti, kjer se prepletajo poti in srca ljudi tega kraja. Naj bo ta trg simbol našega skupnega prizadevanja za boljši svet in kraj, kjer bo Božji mir in veselje vedno navzoč med nami.«

FOTO: FB Alojzij Cvikl

Pred koncem slovesnosti je nadškof podelil še plakete v zahvalo tistim, ki so zavzeto pomagali pri gradnji novih prostorov in ureditvi vaškega jedra. Posebna zahvala je bila namenjena trem možem – ključarjema, gospodu Sergeju in gospodu Slavku, ter domačemu župniku Jožetu Šömnu.

FOTO: FB Alojzij Cvikl

Po maši je sledilo druženje ob hrani in pijači. »Naj Gospod blagoslovi vse vas in vaša prizadevanja ter naj bodo ta pastoralni dom, cerkev in prostor pred njo še naprej kraj vere, ljubezni in življenja skupnosti,« je še na Facebooku povzel Cvikl.

Nalaganje
Nazaj na vrh