Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2024/25: Svet v luči Besede

Za vas piše:
Janja Završnik
Objava: 11. 09. 2024 / 13:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2024 / 14:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2024/25: Svet v luči Besede
Januarski list Vincencijevega koledarja 2024/25. FOTO: Društvo prostovoljcev VZD

Dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2024/25: Svet v luči Besede

Tudi letošnjo jesen poteka dobrodelna akcija Vincencijev koledar. V naslednjih tednih boste koledar lahko prevzeli na župnijah, ki sodelujejo v akciji Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote.

Naslovnica koledarja 2024/25. FOTO: Društvo prostovoljcev VZD

Ustvarjalce koledarja je vodila Božja beseda, zato koledar nosi naslov Svet v luči Besede. Želijo, da vas Beseda in fotografije nagovarjajo skozi vse leto.

Koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti (info@drustvo-vzd.si) ali po telefonu (041 286 454 – Barbara). Priporočen dar lahko nakažete s skeniranjem QR kode.

Letošnja zbrana sredstva bodo namenjena delu z brezdomci. V društvu so se namreč znašli v težavah glede prostorov za Dnevni center za brezdomce v Ljubljani. Ker v obstoječih prostorih ne smejo več delovati, iščejo drugo lokacijo za nadaljevanje poslanstva z brezdomci. Nadškofija Ljubljana je obljubila, da bo zagotovila finančna sredstva za nakup nepremičnine v središču Ljubljane. Darove, zbrane v letošnji akciji Vincencijev koledar, pa bo društvo namenilo ureditvi in opremi novih prostorov.

Potrebe na področju brezdomstva so vedno večje: po pomoč se dnevno obrne več kot 100 brezdomnih, ki lahko v centru prejmejo tople obroke, poskrbijo za osebno higieno, oddajo oblačila v pranje, se vključujejo v socialno rehabilitacijo in smiselno preživljajo svoj čas. Program, ki ga v dnevnem centru izvajajo sodelavci društva skupaj s prostovoljci, nudi celostno pomoč brezdomcem, ki zajema tako psihosocialno pomoč kot tudi zdravstveno oskrbo ter delovno terapijo. Program je zasnovan tako, da lahko uporabniki prehajajo tudi v stanovanjske enote z nastanitveno in zaposlitveno podporo. Vabljeni, da podprete akcijo Vincencijev koledar in na ta način omogočite nadaljevanje programa in s tem upanja za mnoge, ki so se zaradi težkih življenjskih okoliščin znašli na cesti.

Naj omenimo še, da je društvo sredstva, zbrana v lanskoletni akciji, v enakem deležu razdelilo za gradnjo hiše za prostovoljce in za pomoč prizadetim v poplavah. Delo v hiši za prostovoljce se bliža h koncu, potrebno je še položiti ploščice in hišo opremiti, nato bo hiša vseljiva. V društvu so sicer že uredili prostore za devet mladih prostovoljcev, ki bivajo na Mirenskem Gradu. Verjamejo, da je v povezavi z vsem drugim delom vzgoja prostovoljcev na trdnih temeljih. Ob tem vabijo nove prostovoljce, da se jim pridružijo pri delu z otroki ali z brezdomci. Prostovoljstvo namreč prinaša veliko veselja tako pomoči potrebnim kot prostovoljcem samim, služenje pa je osnova pristnega krščanskega življenja. Več o delu društva pa TUKAJ.

Iskrena hvala za vaš dar!

Kupi v trgovini

Akcija
Klošarka z Miklošičeve
Proza
19,90€ 9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh