Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dobro delo dobro dene«

Objava: 21. 01. 2014 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Dobro delo dobro dene«

»Dobro delo dobro dene«

Ob 20-letnici delovanja pri Radiu Ognjišče prirejajo celoletno dobrodelno akcijo.

V letu 2014 Radio Ognjišče obhaja 20 let delovanja. V vsem dosedanjem delu so sodelavci radia, kot povedo sami, vedno stremeli k temu, da bi se približali ljudem, prisluhnili njihovim zgodbam in težavam in jim po svojih močeh pomagali. Ob letošnjem jubileju so se odločili, da bodo svoja prizadevanja okronali z akcijo »Dobro delo dobro dene«.

Vsaega 20. v mesecu se bo ekipa radijskih sodelavcev podala v enega od slovenskih krajev, kjer bo skušala narediti nekaj dobrega za tamkajšnje prebivalce ali naključne mimoidoče. V akciji bo sodelovalo tudi podjetje Mercator, ki bo vsak mesec za pomoč družinam v stiski, katerih potrebe bo sporočila Karitas, namenilo vrednostne bone. Ob večerih se bodo v izbranih krajih zbirali pri različnih dogodkih in se tako s prebivalci družili na drugačen način.

Ekipa Radia Ognjišče je tako včeraj izpeljala svojo prvo letošnjo akcijo. Tokrat so med drugim poskusili pregnati strahove, ki jih ljudje čutimo do bolezni in bolnih, do smrti in umiranja. Akcija se je začela v prestolnici, kjer je del radijske ekipe obiskal bolne otroke v Pediatrični bolnišnici in jim popestril tamkajšnje bivanje.

Del ekipe je prisluhnil zgodbam v hiši Hospic, kjer pravijo, da dodajajo življenje dnevom, tretji del ekipe pa se je odpravil v prodajalno Mercator v garažni hiši Šentpeter na Zaloški 1, kjer je na različne načine pomagal tamkajšnjim kupcem. Ti so se na dobrodelno akcijo Radia Ognjišče lepo odzivali in darovali za družine v stiski.

Dobrodelno gesto podjetja Mercator, ki bo osmim družinam v stiski poklonil vrednostni bon, so radijci dopolnili s hrano, ki so jo prispevali bodisi poslušalci Radia Ognjišče, ki so se odzvali povabilu in se pripeljali v Ljubljano, ali pa obiskovalci trgovine. Z darovano hrano bodo lahko razveselili osem družin in jim hkrati pregnali skrbi, kaj dati na krožnik v dneh, ki sledijo.

Vir: Radio Ognjišče / M. M. Š.

Foto: Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh