Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobra beseda zate pri Očetu

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 08. 05. 2024 / 07:51
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2024 / 10:00
Dobra beseda zate pri Očetu
FOTO: Tatjana Splichal

Dobra beseda zate pri Očetu

Ta teden smo obhajali Gospodov vnebohod. Po eni strani trpek trenutek za učence, ki si ne želijo, da jih Jezus zapusti, po njegovem zagotovilu pa nujen korak na poti takratne Cerkve.

Ker končno, kaj si ptički v gnezdu najbolj želijo? Gotovo zatočišča in staršev, ki prinašajo hrano, toda globoko v sebi želijo poleteti, zleteti iz gnezda in končno postati to, kar so.

Zato po vstajenju toliko lažje razumemo današnjo Božjo besedo, ki je del Jezusove velikoduhovniške molitve. Učenci so priča skoraj zamaknjenja, gotovo pa izjemno intimnega odnosa z Očetom. Vse razglabljanje in razpredanje je odveč. Kako blizu sta si, kako povezana in kako eno!

Sicer ni govora o Sveti Trojici, pa smo vendarle deležni njenega ozračja. Prihodnjo nedeljo bomo obhajali binkošti – to ni samo manifestacija ali delovanje Svetega Duha. To je prihod in ostajanje Svetega Duha med nami. Danes pa nas Jezus v svoji molitvi vzame s seboj v višave odnosa z Očetom. Zakaj nas?

No, če bi imel možnost, da predsedniku države rečem kakšno dobro besedo zate, za tvoje, kaj si želiš, da mu povem? Ali pa recimo direktorju kakšne mogočne firme ali kakšnemu slavnemu igralcu. Malo na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh