Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dober in slab« holesterol

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 10. 08. 2023 / 10:25
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2023 / 11:10
»Dober in slab« holesterol
FOTO: Pexels

»Dober in slab« holesterol

Če jemo raznoliko, si lahko privoščimo več mastne hrane

Vprašanje:  Kakšno je vaše mnenje glede prehrane z manj holesterola? Začela sem se namreč izogibati uživanju jajc, mleka in mlečnih izdelkov, vsekakor tudi maslu. Namesto kravjega mleka zdaj uživam le ovseno in riževo mleko, jajc pa niti ne pogrešam, meso uvrstim na jedilnik le izjemoma, in še to zelo majhen košček, morda za tretjino običajno velikega. Naj naredim še kaj, da ukrotim slab holesterol?  Vesna

Gospa Vesna, odgovorila vam bom zgolj na splošno, saj ne poznam podrobneje vašega življenjskega sloga. Verjamem pa, da se bodo mnogi našli tudi v tem odgovoru.

Namreč, na razmerje med dobrim in slabim holesterolom, kot ju pogovorno označujemo, najbolj vplivamo s svojim življenjskim slogom, pravzaprav še najbolj s prehrano. Več kot uživate enostavnih in predelanih živil, bolj gotovo si boste pridelali slab holesterol in porušili razmerje med njima. Bolj kot uživate pestro prehrano z veliko sadja in zelenjave, veliko barvitih živil in s precej vlaknin t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh