Dijaki pogostili svoje starše
Dijaki pogostili svoje starše
Na Višji šoli za gospodarske poklice Št. Peter, dvojezični zasebni katoliški šoli konventa šolskih sester na avstrijskem Koroškem, so dijakinje in dijaki četrtega letnika v zadnjih tednih opravljali predhodni oz. strokovni izpit iz kuhanja in strežbe, na katerem s štirihodnim menijem postrežejo svoje starše in druge povabljene goste.
Pogostitev na visoki ravni
Vsak dijak opravlja izpit iz kuhanja in strežbe, vsak izpitni dan so po trije v kuhinji in trije v strežbi. Iz kuhinje je lepo dišalo že dobro uro in pol pred uradnim začetkom. Mladi kuharski mojstri, ki so bili zjutraj seznanjeni z jedilnikom tistega dne, so že pridno mešali sestavine, kuhali in pekli. Vzdušje je bilo živahno, a hkrati umirjeno in brez posebne nervoze. Dijaki so se na izpit pripravljali štiri leta, zadnje leto posebej intenzivno, je pojasnila profesorica Nataša Partl, ki je nadzirala pripravo jedi.
Druga izpitna trojica je pripravljala jedilnico, mizo so pogrnili po lastnem oku...