Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delovno kosilo Stanislava Zoreta in Boruta Pahorja

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 02. 2021 / 14:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2021 / 06:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Delovno kosilo Stanislava Zoreta in Boruta Pahorja

Delovno kosilo Stanislava Zoreta in Boruta Pahorja

Spregovorila sta tudi o skupnem pokroviteljstvu festivala Stična mladih in vabilu papežu za obisk.

Nadškof Stanislav Zore in predsednik Borut Pahor, ki je srečanje ocenil za koristno in prijetno, sta podprla konstruktivne odnose med Katoliško cerkvijo in državo ter nadaljevanje reševanja odprtih vprašanj. FOTO: UPRS



Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore je danes na delovnem kosilu v prostorih ljubljanske nadškofije sprejel slovenskega predsednika Boruta Pahorja, so sporočili iz SŠK.

Sogovornika sta spregovorila o obeležitvi spomina na žrtve epidemije novega koronavirusa, skupnem častnem pokroviteljstvu festivala katoliške mladine Stična mladih, ki letos praznuje 40. obletnico, vabilu papežu Frančišku za obisk Slovenije in praznovanju 30-letnice samostojnosti naše države.


Posebno pozornost sta sogovornika namenila življenju v času spopadanja z novo boleznijo, prilagoditvam, ki jih ta zahteva, in njenim posledicam, pa tudi stiskam, ki jih med epidemijo doživljajo ljudje. FOTO: UPRS


Posebno pozornost sta namenila življenju v času spopadanja z novo boleznijo, prilagoditvam, ki jih ta zahteva, in njenim posledicam, pa tudi stiskam, ki jih med epidemijo doživljajo ljudje. Posebno sočutje sta izrazila do bolečine ljudi, ki so v tem času izgubili svojce. Soglašala sta, da je treba razmisliti o simbolnem in pietetnem poklonu umrlim ter izmenjala zamisli o načinih in možnostih za to.

Nadškof Stanislav Zore in predsednik Borut Pahor, ki je srečanje ocenil za koristno in prijetno, sta podprla konstruktivne odnose med Katoliško cerkvijo in državo ter nadaljevanje reševanja odprtih vprašanj.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh