Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delovni dokument za sinodo o družini izročen papežu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 05. 2015 / 06:37
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Delovni dokument za sinodo o družini izročen papežu

»Instrumentum laboris« predstavlja vsebinske temelje za 14. redno zasedanje sinode.

Priprave na škofovsko sinodo o družini v letošnjem oktobru očitno prehajajo v odločilno fazo. Po dvodnevnih posvetih članov škofovskega sveta sinode je papež Frančišek včeraj v avdienco sprejel glavnega tajnika sinode, kardinala Lorenza Baldisserija, in njegovega namestnika Fabia Fabeneja.



Opazovalci menijo, da so člani škofovskega sveta sinode v preteklih dneh pripravili delovni dokument za jesensko zasedanje, ki naj bi ga zdaj izročili papežu Frančišku. Posvetov škofovskega sveta v začetku tedna se je udeležil tudi sveti oče. Objavo dokumenta lahko pričakujemo v naslednjih tednih.

Delovni dokument, »Instrumentum laboris«, predstavlja vsebinsko podlago za 14. Redno srečanje škofovske sinode, ki bo zasedala med 4. in 25. oktobrom v Vatikanu na temo »Poklicanost in misijon družine v Cerkvi v sodobnem svetu«. Leto dni pred tem je na isto temo, torej o vprašanjih zakonske zveze in družine, že razpravljala izredna škofovska sinoda, tokrat naj bi vsebino razprav še poglobili in sprejeli jasne sklepe.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh