Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delovni dokument za sinodo nared junija

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 01. 2015 / 09:33
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Delovni dokument za sinodo nared junija

Delovni dokument za sinodo nared junija

Tajnik sinode Baldisseri: odzive, na katerih bo temeljil »Instrumentum laboris«, v Vatikanu pričakujejo do sredine aprila.

Delovni dokument za redno škofovsko sinodo o družini oktobra letos naj bi bil objavljen meseca junija, je po poročanju Radia Vatikan napovedal glavni tajnik sinode, kardinal Lorenzo Baldisseri. Vprašalnik za pripravo dokumenta je sinodalno tajništvo skupaj s sklepnim dokumentom izredne škofovske sinode narodnim škofovskim konferencam poslalo že v lanskem decembru, skrajni rok za vrnitev vprašalnikov pa je 15. april.



Na podlagi prejetih odgovorov naj bi nato v šestih tednih pripravili t.i. »Instrumentum laboris«, je kardinal Baldisseri pojasnil na vatikanskem kongresu katoliških družinskih združenj iz 30 držav. Po njegovih besedah naj bi se študijske skupine ukvarjale s tremi »smiselnimi« točkami, ki na zadnji škofovski sinodi »niso dosegle večinskega mnenja« - med drugim je imel pri tem v mislih ravnanje z vnovič civilno poročenimi ločenimi zakonci in z družinami, ki se soočajo z istospolno usmerjenostjo. Nekatere skupine so z delom že začele.

Na škofovskem srečanju oktobra letos se bodo nadaljevale razprave, ki so jih udeleženci pričeli že na izredni sinodi oktobra lani. Za razliko od izredne sinode naj bi redno zasedanje škofov prineslo konkretne napotke za družinsko pastoralo.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Navzkrižja in izravnave
Proza
6,51€
Nalaganje
Nazaj na vrh