Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dela v kapeli Božjega groba v Jeruzalemu tik pred zaključkom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 02. 2017 / 09:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dela v kapeli Božjega groba v Jeruzalemu tik pred zaključkom

Sklep del in blagoslovitev predvidena 22. marca.

Sklepna dela na kapeli v jeruzalemski baziliki Božjega groba so skoraj zaključena. Kot je v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA v Jeruzalemu pojasnila vodja projekta obnove Antonia Maropoulou, je v prihodnjih tednih v načrtu odstranitev delovnih odrov. Po navedbah predavateljice na Tehniški univerzi v Atenah sta uradni zaključek del in blagoslovitev edikule – kapele Božjega groba – predvidena 22. marca.

Dosedanja dela, ki so po besedah Moropouloujeve med drugim obsegala obnovo zgodovinskih gradbenih materialov in utrditev kapele s titanom, so zavarovala ogroženo statiko kapele. Ostalo naj bi še čiščenje delovnega območja in še zadnji varnostni ukrepi ter odstranitev kovinskega ogrodja, ki so ga leta 1947 postavili Britanci. To naj bi bilo zaključeno do 24. februarja. Po zaključku del bodo izvedenci iz Aten zgradbo opazovali še nekaj let.

Moropouloujeva je kot težaven za trajnost obnovitvenih del označila položaj pod rotundo bazilike. Kanali odpadnih voda in deževnice so bili položeni »na nenavaden način« in ogrožajo stabilnost zgradbe. V ta namen se je pričela raziskava, ob koncu katere naj bi predstavili priporočila vseh udeleženih veroizpovedi za nadaljnje obnovitvene korake. Kot je še dejala Moropouloujeva, je prijetno presenečena nad dobrim sodelovanjem med vsemi veroizpovedmi, ki imajo pravico do uporabe svetišča.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh