Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes se začne zbiranje podpisov

Za vas piše:
STA
Objava: 23. 03. 2015 / 08:23
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Danes se začne zbiranje podpisov

Koalicija Za otroke gre bo danes začela zbirati podpise za vložitev zahteve za razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi.

Koalicija Za otroke gre bo danes začela zbirati podpise za vložitev zahteve za razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi, ki pravice istospolnih parov izenačuje s pravicami raznospolnih parov. V 35 dneh bodo morali zbrati 40.000 podpisov. Poslanci ZL, DeSUS, SD in ZaAB pa bodo predstavili nadaljnje korake, da bi preprečili referendum.

Novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih so predlagali v Združeni levici z namenom, da bi odpravili diskriminacijo istospolnih parov. Diskriminacija na podlagi osebnih okoliščin, kar spolna usmerjenost je, po slovenski ustavi ni dopustna, opozarjajo.

Koalicija Za otroke gre po drugi strani meni, da bo novela odprla vrata za posvojitve otrok v homoseksualnih skupnostih, čemur nasprotujejo. Pobudo za začetek zbiranja podpisov so napovedovali že pred sprejetjem novele, po njenem sprejetju v DZ pa jo tudi vložili, skupaj z več kot 80.500 podpisi volivk in volivcev.

Če DZ zavrne razpis referenduma, se lahko predlagatelji referenduma obrnejo na ustavno sodišče. Če pa DZ tega ne stori, referenduma ne more preprečiti nihče.

Kupi v trgovini

Zapuščeni Jezus
Duhovna rast
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh