Recept za krofe, ki vedno uspejo
Recept za krofe, ki vedno uspejo
Krofi, ki vedno uspejo
Kvasec: zmešamo 1 kvas, 1 žličko sladkorja in 3 žlice toplega mleka.
Pustimo pokrito, da naraste.
- 3 rumenjake
- 3 dag sladkorja in
- 1 vanilij sladkor
penasto umešamo. Dodamo
- 0,5 dcl olja in
- 0,25 dcl ruma ter
mešamo naprej. Dodajamo
- 1 žličko soli
- 1 žličko limoninega soka
- kvasec
- 2,5 dcl toplega mleka (od koder smo vzeli tri žlice za kvasec)
- 0,5 kg presejane bele moke (pol količine stresemo takoj, ostalo dodajamo postopoma)
Ko zamešamo vse sestavine, z električnim mešalnikom mešamo še 10 minut.
Z žličko zajamemo maso (7-10 dag) in oblikujemo kroglice. Pokrite naj vzhajajo 30 minut. Vmes jih obrnemo, da vzhajajo še na drugi strani.
Segrejemo olje (globina v posodi, kjer bomo cvrli, naj bo okoli 5 cm) in krofe v ne prevroči maščobi ocvremo.
Položimo jih na papirnat prtič na mrežici in posipamo s sladkorjem.
Napolnimo jih z marelično marmelado.