Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj vas čaka v soboto na Dnevu za Magnificat?

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 05. 06. 2024 / 09:49
Oznake: Dogodek, Slovenija, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2024 / 13:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj vas čaka v soboto na Dnevu za Magnificat?
Revija Magnifikat praznuje 10 let. FOTO: Tatjana Splichal

Kaj vas čaka v soboto na Dnevu za Magnificat?

V soboto, 8. junija, bo na Pogačarjevem trgu ob stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani potekal »Dan za Magnificat«, s katerim bomo obeležili 10. obletnico izhajanja revije Magnificat v slovenskem jeziku. Dogodek bo združil molitev, kulturo in umetnost v čudovitem vzdušju središča Ljubljane.

Molitveni dan bo hkrati tudi čudovit kulturno umetniški dogodek v središču Ljubljane, kjer bomo med drugim prisluhnili vrhunskim glasbenikom in odprli razstavo na prostem s 33 likovnimi deli krščanske umetnosti po izboru Pierra Marie Dumonta, ustanovitelja revije in poznavalca svetovne umetnosti.

Uvodni pozdravi in sveta maša z nadškofom Stanislavom Zoretom

Dan za Magnificat se bo začel ob 14. uri s pritrkovalci na odru Pogačarjevega trga. Ob 14.30 bodo sledili uvodni pozdravi in sveta maša v ljubljanski stolnici, ki jo bo vodil nadškof Stanislav Zore. S petjem bo sodeloval Stolni pevski zbor sv. Nikolaja. Ob 16. uri se bo na odru Pogačarjevega trga začelo slavljenje v besedi in glasbi »Et exultavit spiritus/Moje srce se raduje«, ki ga bo povezoval radijski voditelj Blaž Lesnik.

Dogodek se bo odvil na Pogačarjevem trgu. FOTO: Arhiv Družine

Program slavljenja bo obsegal tri sklope

Prvi sklop bo prinesel duhovno-ritmično glasbo z zasedbami Allegro, Alabaster in Peró+. Drugi sklop bo ponudil meditacije po izboru br. Mirana Špeliča v režiji Gregorja Čušina, ki se bodo prepletale s samospevi v izvedbi Marka Finka, Lucasa Somoze Osterca in Irine Milivojević.

»Namen dneva je, da se poveličevalci in poveličevalke srečamo ob molitvi tudi v živo in da tako pritegnemo v svojo družbo tudi mimoidoče. Naj lepota molitve z besedo, pesmijo in sliko nagovori naše sodobnike in seže do nebes,« si želi br. Miran Špelič, urednik slovenske izdaje revije Magnificat.

Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Tatjana Splichal 

Tretji sklop bo nastop Orkestra Simfonija 23 in Akademskega pevskega zbora sv. Cecilije pod vodstvom dirigenta Miha Zupanca Kovača.

Dan za Magnificat se bo zaključil ob 19. uri z večernicami in blagoslovom z Najsvetejšim. Lepo vabljeni! Vstop je prost.

Kupi v trgovini

Vrečka Vera, upanje, ljubezen- Srček (Blagor)
Bombažne vrečke
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh