Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan Bogu posvečenega življenja – 2. februar

Objava: 31. 01. 2006 / 11:52
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dan Bogu posvečenega življenja – 2. februar

V katoliški Cerkvi 2. februarja praznujemo praznik Jezusovega darovanja v templju, ki ga obhajamo štirideset dni po božiču, praznik pa je dobil tudi ime svečnica, ker na ta dan po stari navadi po cerkvah blagoslavljamo sveče.

V vesoljni Cerkvi redovnice in redovniki praznujejo dan Bogu posvečenega življenja. Letos bo potekal pod geslom Pojdite na razpotja… To je dan zahvale, molitve, premišljevanja in srečanja vseh redovnic in redovnikov.

V četrtek, 2. februarja 2006, se bodo redovnice in redovniki skupaj s škofi in drugimi verniki zbrali ob prazničnih sv. mašah v vseh treh škofijah:

– v koprski škofiji bo pri minoritih v Piranu ob 15.00 somaševanje vodil koprski škof msgr. Metod Pirih;

– v ljubljanski nadškofiji bo v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani ob 15.00 somaševanje vodil novi ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Jamnik;

– v mariborski škofiji bo v župnijski cerkvi v Kamnici ob 15.00 somaševanje vodil mariborski škof msgr. dr. Kramberger.

V skladu z letošnjo aktualno pastoralno usmeritvijo Cerkve na Slovenskem bodo pri slovesnostih še posebej molili za vse obrobne in oddaljene od Cerkve.

Posebno praznovanje dneva redovnikov, ki se je na pobudo papeža Janeza Pavla II. utrdilo v vesoljni Cerkvi, želi spodbuditi k temu, da bi se Bogu posvečene osebe vračale k izvirom svojega poklica, da bi naredile obračun o svojem življenju in da bi potrdili svojo posvetitev. Poudarja tudi, naj ta dan »pomaga vsej Cerkvi, da bi bolj cenila pričevanje oseb, ki so se odločile, da bodo tesneje hodile za Jezusom«.

Dan molitve, premišljevanja in srečanja želi redovnicam, redovnikom in vsem verujočim pomagati, da bi bolj cenili dar Bogu posvečenega življenja.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh