Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Comece pozdravlja prizadevanja EZ za zaščito pravic delavcev

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 27. 03. 2018 / 08:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2018 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Comece pozdravlja prizadevanja EZ za zaščito pravic delavcev

»Evropska oblast za delo« naj bi začela delovati prihodnje leto.

Komisija škofovskih konferenc Evropske unije (ComECE) podpira predlog Evropske komisije o ustanovitvi posebne agencije, ki bo skrbela za zaščito pravic evropskih državljanov, zaposlenih v državi Evropske zveze, v kateri nimajo državljanstva. Nova evropska ustanova z imenom European Labour Authority ali Evropska oblast za delo, ki bi naj začela delovati prihodnje leto, bo zagotavljala uveljavljanje evropskih predpisov o mobilnosti dela na pravičen, preprost in učinkovit način.



Komisija škofovskih konferenc Evropske zveze poziva Evropski parlament in Svet EZ, naj hitro pregledajo predlog in s tem omogočijo, da bo ustanova začela delovati pred evropskimi volitvami 2019. Po prepričanju komisije je njena vloga lahko zelo pomembna. Državam članicam bi lahko pomagala uveljaviti dvajset načel evropskega stebra socialnih pravic in vlagati v evropski gospodarsko-socialni trg.

Na evropskem zaposlitvenem trgu bi nova agencija lahko pomagala državljanom EZ, ki imajo zaposlitev v drugi državi EZ, da se seznanijo s svojimi pravicami in se izognejo nepravilnostim. Komisija škofovskih konferenc Evropske zveze z odobravanjem sprejema tudi predlagani odbor za posredovanje, ki bi lahko postal prostor dialoga med poslanci iz različnih držav članic.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh