Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

COMECE izrekla dobrodošlico papežu Frančišku

Za vas piše:
M. M. Š. / COMECE
Objava: 14. 03. 2013 / 10:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

COMECE izrekla dobrodošlico papežu Frančišku

Patrick Daly, glavni tajnik Komisije škofovskih konferenc pri Evropski zvezi, se pridružuje občestvu vesoljne Cerkve pri izrekanju dobrodošlice novoizvoljenemu papežu.

Patrick Daly, glavni tajnik Komisije škofovskih konferenc pri Evropski zvezi, se pridružuje občestvu vesoljne Cerkve pri izrekanju dobrodošlice novoizvoljenemu papežu Frančišku, argentinskemu kardinalu Jorgeju Mariu Bergogliu.

“Od vsega začetka je bil evropski projekt deležen dejavne podpore in zanimanja predhodnikov novega papeža, ki so vsi skrbno spremljali razvoj odnosov med narodi, danes povezanimi v Evropsko zvezo.

V tem kritičnem obdobju, ko vlada precejšnja zmeda glede prihodnosti Evrope, je to lahko pravi trenutek, da nam novi poglavar katoliške Cerkve prinese svežega navdušenja v iskanju vizije za Evropo. Ta vizija vsebuje tiste krščanske vrednote, ki so spodbudile tudi očete evropskega projekta.
Apostolska spodbuda ‘Ecclesia in Europa’, ki jo je pred desetimi leti objavil predhodnik papeža Frančiška, Janez Pavel II., ima še vedno močno sporočilo za vse, ki si prizadevajo oblikovati jutrišnjo Evropo. Prepričani smo, da bo Petrov naslednik s ponosom priznal, koliko smo dosegli skupaj z evropskimi narodi in da bo spodbujal evropske politične voditelje – pa tudi vse nas pri COMECE -, da bomo nadaljevali, s solidarnostjo in spoštovanjem, po poti k edinosti in raznolikosti za vse znotraj te velike evropske družine. "

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh