Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čokoladni namaz ali marmelada?

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 04. 06. 2024 / 15:08
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2024 / 16:05
Čokoladni namaz ali marmelada?
FOTO: Krištof Koman

Čokoladni namaz ali marmelada?

Hranljiva in zdravju manj škodljiva izbira za zajtrk.

Najprej bi vam čestitala, da ste se odločili zajtrkovati vsak dan, to je odlična naložba v vaše zdravje. O razlogih za zajtrk sem že večkrat pisala. Gotovo tudi veste, da sem naklonjena pestri prehrani, najbolj od vsega me moti, če vsak dan jemo enako hrano, vendar gotovo ni treba celotnega dne ocenjevati le po zajtrku. Čez dan si gotovo naberete dovolj hranil za svoj organizem. Zajtrk je obrok, ko si še komaj budni težko začnemo pripravljati vse mogoče, še posebej, če smo zelo zgodnji, zato bom tu realna. Meni ob 5. uri zjutraj res ne prijajo solatni krožniki, toast in jajčka s slanino, z veseljem pa ob toplem čaju pojem kos kruha z medom.

Vse to omenjam, da vam pojasnim širšo sliko. Nikakor ne morem(o) brez širšega pogleda na celoten jedilnik opredeliti arašidovega namaza za napačnega ali nezdravega, ko sam po sebi vsebuje precej beljakovin, je mineralno bogat, a z visokim deležem maščobe. Podobno je z maslom. V arašidih so maščobne kisline omega 6, v maslu je več nasiče...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh