Čokoladni namaz ali marmelada?
Čokoladni namaz ali marmelada?
Najprej bi vam čestitala, da ste se odločili zajtrkovati vsak dan, to je odlična naložba v vaše zdravje. O razlogih za zajtrk sem že večkrat pisala. Gotovo tudi veste, da sem naklonjena pestri prehrani, najbolj od vsega me moti, če vsak dan jemo enako hrano, vendar gotovo ni treba celotnega dne ocenjevati le po zajtrku. Čez dan si gotovo naberete dovolj hranil za svoj organizem. Zajtrk je obrok, ko si še komaj budni težko začnemo pripravljati vse mogoče, še posebej, če smo zelo zgodnji, zato bom tu realna. Meni ob 5. uri zjutraj res ne prijajo solatni krožniki, toast in jajčka s slanino, z veseljem pa ob toplem čaju pojem kos kruha z medom.
Vse to omenjam, da vam pojasnim širšo sliko. Nikakor ne morem(o) brez širšega pogleda na celoten jedilnik opredeliti arašidovega namaza za napačnega ali nezdravega, ko sam po sebi vsebuje precej beljakovin, je mineralno bogat, a z visokim deležem maščobe. Podobno je z maslom. V arašidih so maščobne kisline omega 6, v maslu je več nasiče...