Cmočki
Cmočki
Otroški biskvitni piškoti
Biskvitno testo mora biti zelo penasto in rahlo, zato najprej stepemo beljake, jih učvrstimo s sladkorjem, potem pa v sneg dodamo rumenjake. Nazadnje z metlico vmešamo še moko.
Zmes z dresirno vrečko v ozkih progah nabrizgamo na pekač s papirjem za peko malo narazen, porinemo v pečico in pečemo pri 175 stopinjah 15 minut. Ohladimo.
Opomba: Ker biskvitne zmesi ne pečemo v modelčkih, se med peko nekoliko razlezejo.
Skutni rezančki s sadno omako
Skuto, sol, moko, zdrob in jajce dobro premešamo in testo pustimo počivati vsaj 10 minut. Potem iz testa oblikujemo za največ dva prsta debele svaljke. Z nožem nato prečno strgamo/režemo res tanke rezančke, ki jih zakuhamo v slan krop, kakor njoke. Ko priplavajo na gladino, jih kuhamo še 2 ali 3 minute, nato jih poberemo iz vode in postrežemo s sadno omako, po želji še potresemo z oreščki. Namesto z omako jih lahko ponudimo tudi slane kot prilogo, zabeljene...