Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cmočki

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 12. 06. 2024 / 13:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2024 / 13:49
Cmočki
FOTO: Krištof Koman

Cmočki

Otroški biskvitni piškoti

Biskvitno testo mora biti zelo penasto in rahlo, zato najprej stepemo beljake, jih učvrstimo s sladkorjem, potem pa v sneg dodamo rumenjake. Nazadnje z metlico vmešamo še moko.

Zmes z dresirno vrečko v ozkih progah nabrizgamo na pekač s papirjem za peko malo narazen, porinemo v pečico in pečemo pri 175 stopinjah 15 minut. Ohladimo.

Opomba: Ker biskvitne zmesi ne pečemo v modelčkih, se med peko nekoliko razlezejo.

Skutni rezančki s sadno omako

Skuto, sol, moko, zdrob in jajce dobro premešamo in testo pustimo počivati vsaj 10 minut. Potem iz testa oblikujemo za največ dva prsta debele svaljke. Z nožem nato prečno strgamo/režemo res tanke rezančke, ki jih zakuhamo v slan krop, kakor njoke. Ko priplavajo na gladino, jih kuhamo še 2 ali 3 minute, nato jih poberemo iz vode in postrežemo s sadno omako, po želji še potresemo z oreščki. Namesto z omako jih lahko ponudimo tudi slane kot prilogo, zabeljene...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh