Cimetovi snežni mafini
Cimetovi snežni mafini
Cimetovi snežni mafini // za 12 malih mafinov
Mafini:
- 2 jajci
- 250 ml olja
- 250 ml jogurta
- 200 g kokosovega sladkorja
- 350 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička cimeta
- ščepec soli
Vse sestavine zmešamo do gladke mase. Posodice za mafine napolnimo do dveh tretjin. Mafine pečemo 15 minut na 180 stopinj.
Meringa:
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja
- ½ žličke koruznega škroba
- ščepec soli
Ognjevarno posodo postavimo nad vodno kopel, pazimo, da se posoda ne dotika vode. V njej premešamo vse sestavine in potem med stalnim mešanjem segrevamo zmes dokler kuhinjski termometer ne doseže 65 stopinj.
Zmes prelijemo v posodo za mešanje z mešalnikom in mešamo pri najvišji hitrosti približno 5-7 minut, oziroma dokler se ne naredijo vršički.
Meringo nabrizgamo na mafine z dresirno vrečko in željenim nastavkom. Da bodo sneženi klobučki še lepši, jih na hitro zapečemo z gorilnikom ali potresemo s cimetom.
Recept je bil najprej objavljen v reviji Praznična, zima 2021. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 4,95 evra, naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Sledite reviji Praznična tudi na Facebooku in Instagramu.