Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cimetovi snežni mafini

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 29. 11. 2021 / 22:42
Oznake: Praznična
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 22:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cimetovi snežni mafini
Recept za krasno praznično sladico. FOTO: Kristina Smodila

Cimetovi snežni mafini

Praznični prt in ta boljši pribor napovedujeta, da dan ni tak kot vsi. Iz kuhinje se širi vonj po pečenki in hruškah, po rumu in cimetu, draži nosnice, budi spomine in prižiga pričakovanja. Vsi za mizo! Naj nam bo lepo.

Cimetovi snežni mafini // za 12 malih mafinov

Mafini:

  • 2 jajci
  • 250 ml olja
  • 250 ml jogurta
  • 200 g kokosovega sladkorja
  • 350 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 žlička cimeta
  • ščepec soli

Vse sestavine zmešamo do gladke mase. Posodice za mafine napolnimo do dveh tretjin. Mafine pečemo 15 minut na 180 stopinj.

Meringa:

  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja
  • ½ žličke koruznega škroba
  • ščepec soli

Ognjevarno posodo postavimo nad vodno kopel, pazimo, da se posoda ne dotika vode. V njej premešamo vse sestavine in potem med stalnim mešanjem segrevamo zmes dokler kuhinjski termometer ne doseže 65 stopinj.

Zmes prelijemo v posodo za mešanje z mešalnikom in mešamo pri najvišji hitrosti približno 5-7 minut, oziroma dokler se ne naredijo vršički.

Meringo nabrizgamo na mafine z dresirno vrečko in željenim nastavkom. Da bodo sneženi klobučki še lepši, jih na hitro zapečemo z gorilnikom ali potresemo s cimetom.

Tudi pri dekoraciji dajmo svoji ustvarjalnosti prosto pot. Pa dober tek! FOTO: Kristina Smodila


Recept je bil najprej objavljen v reviji Praznična, zima 2021. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 4,95 evra, naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Sledite reviji Praznična tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

Praznična
23,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh