Cimetov sladoled
Cimetov sladoled
- 1 l vaniljevega sladoleda
- 2 jabolki
- 2 žlički cimeta
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica masla
- 3 žlice celih orehovih jedrc
V hladilnik damo hladiti prazno dvolitrsko kovinsko posodo. Jabolki olupimo, odstranimo peščišče, narežemo na kocke in pokrito dušimo na ½ dl vode. Dodamo žličko sladkorja ter 2 žlički cimeta in dušimo do mehkega (če je zmes presuha, ji lahko dodamo žlico ali dve vode). Odstavimo s plošče in dodamo žlico masla, premešamo in dobro zmeljemo s paličnim mešalnikom. Nato maso dobro ohladimo. Orehova jedrca grobo narežemo z nožem. Tik pred postrežbo naložimo sladoled v ohlajeno kovinsko posodo, dodamo orehe ter na hitro zmešamo s spasirano jabolčno maso. Takoj postrežemo.
Še namig: Sladoled lahko pripravimo tudi vnaprej. Ko ga zmešamo, ga zložimo nazaj v škatlo za sladoled in shranimo v skrinjo do postrežbe.