Čili z mesom
Čili z mesom
Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na srednje velike kose. Česen sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo sesekljan česen in popražimo, da zadiši. Dodamo mleto meso in ga med mešanjem dobro prepražimo. Dodamo paradižnikov koncentrat, kumino, papriko v prahu, lovorov list, sol. Po nekaj minutah dodamo pelate v koščkih in na majhne koščke narezano papriko ter po želji začinimo s poprom in ne preveč pekočim svežim čilijem. Če tega nimamo, lahko dodamo nekaj ščepcev čilija v prahu. Prilijemo toliko vode, da dobimo primerno gostoto, nato pa jed na majhnem ognju pokrito kuhamo približno eno uro in pol. Čili z mesom med kuhanjem večkrat dobro premešamo. Po uri in pol dodamo rdeči fižol iz pločevinke, ki ga pred tem speremo pod tekočo vodo in odcedimo. Dobro premešamo in kuhamo še približno 30 minut. Če se nam zdi potrebno, prilijemo še malo vroče vode.
Pripravljen čili z mesom postrežemo v globoke krožnike ali skodelice....