Čičerika in jurčki
Čičerika in jurčki
20 dag moke
½ zavitka pecilnega praška
12 dag masla
2 dl vode ali mleka
jajce
sol
nekaj vejic timijana
Nadev:
5 dag prekajene slanine
3 šalotke
2 stroka česna
30 dag jurčkov
vejica rožmarina
sol
poper
Preliv:
2 jajci
1 dl sladke smetane za kuhanje
2 dl mleka
sol
poper
V skledo daj moko, sol, pecilni prašek, maslo in timijanove lističe. Napravi kašico, dodaj jajce in vodo ter zgneti testo; pol ure naj počiva na hladnem. Za nadev spraži narezano slanino, pridaj drobno narezano šalotko; ko postekleni, dodaj nasekljan česen, nalistane jurčke in rožmarin. Naj vre, da se gobov sok posuši, in začini. Razvaljaj krhko testo, položi na pomaščen pekač in po njem enakomerno razporedi nadev. Odstrani rožmarin. Razžvrkljaj jajci, dodaj smetano in mleko, začini in prelij po...