Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čičerika in jurčki

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 04. 05. 2023 / 09:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2023 / 12:03
Čičerika in jurčki
FOTO: S. Bernarda Gostečnik

Čičerika in jurčki

Pogača z jurčki

20 dag moke

½ zavitka pecilnega praška

12 dag masla

2 dl vode ali mleka

jajce

sol

nekaj vejic timijana

Nadev:

5 dag prekajene slanine

3 šalotke

2 stroka česna

30 dag jurčkov

vejica rožmarina

sol

poper

Preliv:

2 jajci

1 dl sladke smetane za kuhanje

2 dl mleka

sol

poper

V skledo daj moko, sol, pecilni prašek, maslo in timijanove lističe. Napravi kašico, dodaj jajce in vodo ter zgneti testo; pol ure naj počiva na hladnem. Za nadev spraži narezano slanino, pridaj drobno narezano šalotko; ko postekleni, dodaj nasekljan česen, nalistane jurčke in rožmarin. Naj vre, da se gobov sok posuši, in začini. Razvaljaj krhko testo, položi na pomaščen pekač in po njem enakomerno razporedi nadev. Odstrani rožmarin. Razžvrkljaj jajci, dodaj smetano in mleko, začini in prelij po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh