Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Chronos in Kairos [VIDEO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 24. 05. 2021 / 09:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2021 / 10:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Chronos in Kairos [VIDEO]

Chronos in Kairos [VIDEO]

Kratek film, ki je nastal v pripravah na Generalni kapitelj bratov frančiškanov julija 2021.

V filmu, ki ga je režiral Matjaž Feguš, nastopajo trije bratje frančiškani: Miran Špelič, Andraž Arko in Marjan Čuden. FOTO: Zajem zaslona Youtube.


»Chronos & Kairos je kratek film o času, o svetnem in svetem. O naporih, da bi čas obvladovali, ga vrteli naprej in nazaj. O tem, kako iščemo rešitve v časnem, naj bo v nostalgiji ali v modernem, in smo se pripravljeni med seboj skregati, namesto da bi času pustili čas in svoja prizadevanja naslonili na to, kar je onkraj,« je zapisal Matjaž Feguš, režiser filma.

Kratek film, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi, je nastal v projektu priprave na Generalni kapitelj bratov frančiškanov julija 2021. V filmu nastopajo trije bratje frančiškani: Miran Špelič, Andraž Arko in Marjan Čuden.



Generalnega ministra volijo bratje, zbrani na generalnem kapitlju, redno vsakih šest let. Z naslednjim kapitljem služba preneha, lahko pa je isti brat še enkrat izvoljen za dobo šestih let. Pri njegovem delu generalnemu ministru pomagajo še generalni vikar in generalni tajnik ter generalni definitorij (svet bratov).

Generalni minister je strežnik in služabnik frančiškanskega reda, njegov voditelj, trdna skala, predvsem pa Frančiškov naslednik, ki je v vseh pogledih zgled in varuh načina življenja manjših bratov.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh