Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čevapčič iz laboratorija

Objava: 09. 09. 2011 / 07:29
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Čevapčič iz laboratorija

Znanstveniki so na Švedskem razpravljali o gojenju mesa v laboratoriju

Si predstavljaš: na pikniku slastno diši po čevapčičih in ražnjičih, ko pa pomisliš, od kod je to meso: kakšno življenje so imeli ti pujsi? In če izveš, da to meso niti ne prihaja od živali, ampak da je zraslo kar v laboratoriju – hm?!

V začetku septembra so znanstveniki na delavnici, ki sta jo organizirala Chalmers University of Technology in Evropska znanstvena fundacija na Švedskem razpravljali o tem, kako razvijati tehnologijo za pridelavo mesa v laboratoriju ter kako to spraviti na trg do potrošnikov – torej do nas! Kot poroča ScienceDaily, so prednosti takšne pridelave mesa zelo velike, predvsem na področju varstva okolja, saj to ne bi imelo skoraj nobenih izpustov CO2, uporabili bi tudi zelo malo vode v primerjavi z gojenjem živine.
»Predlog za podporo raziskovalni delavnici o 'mesu iz epruvetke' je Evropska znanstvena fundacija z navdušenjem sprejela, saj v tem prepoznavamo popolnoma novo znanstveno področje, ki ga moramo še temeljito raziskati, saj ima veliko potencialov za izboljšanje blagostanja človeštva,« je dejal predstavnik Evropske znanstvene fundacije Giovanni Pacini.

Kaj pa o tem meniš ti?!

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh